jump to navigation

Asigurare

pharmacie.jpg Sunt sigur ca majoritatea, cind au facut inscrierea administrativa la universitate, au fost obligati sa-si ia una din Securitatile Sociale (care costa aproximativ 200 €), dar aceasta asigurare medicala, nu ramburseaza decit 50%-70% din cheltuieli, sau nu mai stiu cit precis, in fine depinde de cine presteaza serviciile si pina la urma nu e tare important :). Bine inteles ca pentru noi ar fi interesant sa avem 100% rambursate, si inca mai bine ar fi daca nu ar trebui sa platesti si sa fii rambursat, dar totul sa se petreaca automat, nici o problema, nici o cheltuiala – ar parea minune – ei bine, e chiar foarte real :). Deci se numeste chestia asta ” Couverture maladie universelle complémentaire ” (C.M.U. complémentaire)

Pentru a avea aceasta asigurare trebuie sa indepliniti urmatoarele Conditii:

  1. Va aflati in Franta mai mult de 3 luni consecutive;
  2. Aveti mai putin de 25 de ani;
  3. Venitul dstra lunar nu depaseste 598,23 €*(Conditii speciale pentru familii);

Organul care se ocupa de aceasta este „Caisse d’assurance maladie„. Puteti gasi coordonatele acestuia in orashul dstra aici : L’assurance maladie en ligne, dar daca sincer eu am impresia ca situl e rau facut si inaccesibil, asa ca utilizati ca de obicei google cu cuvintele cheie „Caisse d’assurance maladie” + „Orasul dstra”, si imediat aveti raspunsul bun, rapid !

Apoi, aveti 2 posibilitati de a depune dosarul :

  1. Mergeti la ei luati rendez-vous, pe urma va dau dosarul, completati si in 2 luni maxim, trebuie sa fie gata. (veti merge cel putin 2 ori la ei)!
  2. Descarcati formularul de pe net, completati adaugati toate actele, trimiteti prin posta si asteptati raspuns.

Din experienta celor ce au deja aceasta asigurare si din auzite, e mai bine sa alegeti prima metoda, caci se zice ca eii sunt mai atenti in acest caz, poti sa completezi cu un consultant dosarul ( e chiar aiurea dosarul, ca toate dosarele de altfel :) ), obtii raspuns mai repede, etc. etc. Au fost cazuri cind s-au trimis toate actele prin posta, si timp de 6 luni nici un raspuns.

Pentru cei ce nu prefera contactul cu personalul ( deseori ne calificat ), dosarul il gasiti aici.

Informatia oficiala si completa despre, aici.

 

Bineinteles mai bine sa fie doar o formalitate asigurarea aceasta, deoarece nu chiar tot poate fi rambursat …

 

Comentarii»

No comments yet — be the first.

Lasă un comentariu