jump to navigation

Pr. Administrative

1. Visa de Long Séjour pour études

Informatie de pe situl ambasadei Franceze in Republica Moldova :

Ce visa est destiné aux étrangers qui viennent en France pour des études d’une durée supérieure à trois mois :

- les majeurs inscrits dans un établissement d’enseignement secondaire,
- les personnes inscrites dans des cours de langue,
- les personnes effectuant une formation professionnelle supérieure continue,
- les moniteurs, allocataires de recherche et attachés temporaires d’enseignement et de recherche (ATER).


Les documents et les justificatifs suivants doivent être présentés pour l’obtention d’un visa de long séjour pour études :

- trois formulaires de demande de visa de long sejour remplis, datés et signés,

- un passeport dont la durée de validité sera d’au moins 3 mois superieure à la date d’expiration du visa ainsi qu’une copie de la page comportant la photographie,

- trois photos d’identité apposées sur chacun des formulaires,

Le dossier de demande de visa de long séjour pour études doit être présenté en double exemplaire

- Préinscription ou inscription dans un établissement d’enseignement supérieur ou de formation,

- photocopie du dernier diplôme, baccalauréat ou titre admis en équivalence, certificat de scolarité…,

- Justificatifs des moyens d’existence :

- carte et fiche d’identité (original + copie),


A noter :

 

- Si la durée prévue des études est supérieure à 6 mois : un visa de long séjour portant la mention « carte de séjour à solliciter dans les deux mois suivant l’arrivée » est délivré.

- Si la durée prévue des études est comprise entre 3 mois et 6 mois : un visa de long séjour temporaire portant la mention « dispense temporaire de carte de séjour » est délivré.

Le visa de long séjour temporaire ne peut pas être prorogé en France. En outre, il ne permet pas de circuler dans l’espace Schengen.

- Les frais de dossier sont gratuits pour les étudiants boursiers du gouvernement français ou de gouvernements étrangers et les bénéficiaires de projets Tempus.

- Par décision de Monsieur l’Ambassadeur de France en Moldavie du 3 avril 2007, les étudiants non boursiers ne payent que la moitié des frais de dossier (50€).

- Aucun justificatif d’hébergement ou de couverture médicale n’est demandé. „

 

De precizat ca uneori poate sa se ocupe Alianta Franceza de aceasta procedura. Evitati coada de la ambasada, si poate stresul pentru unii :)

Formularul pentru visa aici.

2 . Carte de Séjour

Odata ajunsi in Franta, trebuie sa completati dosarul pentru Titre de Sejour, acesta il gasiti sigur la Prefectura, coordonatele prefecturii le gasiti ca de obicei cu ajutorul Google : „Prefecture”+”orasul dstra”. Dar nu e cel mai placut sa stai in rind la prefectura de dimineata, si inca sa ratati ceva cursuri la universitate, de aceea incercati sa va adresati la responsabilul Relatii Internationale de la universitatea dstra, eii pot sa va furnizeze dosarul, si toate informatiile suplimentare. Dupa ce aplicati dosarul veti primi recipisa(document temporar) si veti fi invitat la control medilcal, va trebui sa cumparati un timbru fiscal de 55 € (il puteti cumpara la tresoria din orasul dstra, coordonatele le gasiti cu ajutorul Google). In linii generale nu e nimic dificil.

Imortant este sa nu asteptati prea mult, chiar daca viza este valabila 3 luni, si la inceput este destul de greu, si dupa atitea formalitati la universitate si altele, nu mai aveti chef, trebuie neaparat sa o faceti cit mai devreme posbibil, de ce ? Deoarece birocratia si formalismul in franta sunt foarte la moda, din pacate, deci oricum va dura cel putin 2-3 luni, si daca vreti la Craciun acasa, va dati seama ca aveti nevoie de acte pentru a va intoarce :), dar in al doilea rind – CAF-ul va ramburseaza bani pentru cazare din urmatoarea luna, celei in care ati depus dosarul (deci fiecare luna in plus asteptata este minus, 40% din costul apartamentului, din contul dstra – ar fi trist sa ratati bani :) )

Studiati bine situl universitati dstra, ca de ex. aici sunt actele necesare unui strain pentru a se inscrie in universitate, a deschide cont bancar, pentru titre de sejour, si altele.

Comentarii»

1. Petru C. - mai 12, 2008

Multumesc pentru info utila de pe site si in general pentru sustinerea indirecta a studentilor moldoveni din Franta!
Privitor la Carte de sejour – concretizare – cei care sunt primul an(première demande de carte de sejour) nu trebuie sa prezinte justificativ de 430€(deci procedura este mai simpla). Ci deja al 2 lea an(anii ce urmeaza) pentru carte de sejour sunt obligati sa prezinte justificativul respectiv(430€/luna).
Din experienta proprie – sunt la Rennes1, incepind cu anul de studii 2007-2008.

Cu respect

2. Paul Hodorogea - iulie 17, 2008

Petru C,

Bună,

Am nevoie de informatii suplimentare despre RENNES si anumite detalii legate de ambasada. Te rog foarte mult sa ma ajuti cât mai curând.

Prin mail: paulhodorogea [at] gmail [dot] com

sau prin yahoo messenger: neocratus

Multumesc

3. nelu - august 13, 2008

am o intrebare?…este cumva posibil de a obtine vreun act pentru a putea calatori pe intregul spatiu Schengen?…ms dinainte1

4. Adrian - august 14, 2008

Visa franceza pentru studii, include 1 tranzit Schengen, poti tranzita tarile din spatiu Shanegen, si de altfel toate celelalte state ale spatiului ofera vize de acest tip.

5. nelu - august 14, 2008

Doar un singur tranzit schengen sau mai multe ?Eu de exemplu mai niste neamuri prin Belgia,Germania si as vrea sa le mai fac cite o vizita din cind in cind…m-ar interesa tranzitarea de mai multe ori!..dati-mi un raspuns va rog cine stie…ms.!!

6. staver natalia - septembrie 16, 2008

salutare la toata lumea
eu am ajuns in franta de curind
de este cineva in Besançon sa dea de stire va rog
staver_natalia@yahoo.fr
merci

7. neluG - septembrie 17, 2008

to nelu: mai multe

8. nelu - septembrie 18, 2008

ms mult

9. Mihaela - noiembrie 20, 2008

Salut tuturor! Sunt foarte fericita ca am gasit acest site. Multumesc tuturor care contribuie la existenta lui. Am si eu o mare rugaminte. Sunt total pierduta in spatiu. Sunt in ultimul an de liceu, in bucuresti, dar nu am cetatenie romana. As dori sa intru la facultate in paris,indiferent daca cu bursa sau nu,dar nu stiu care este procedura si cine ar putea sa-mi ofere o informatie. Am tot navigat pe site,dar nu am avut norocul sa gasesc ce ma intereseaza. Mai am si acces limitat de pe mobil…

10. Mihaela - noiembrie 20, 2008

Voi fi profund recunoscatoare celui care ar putea sa ma lumineze. Pot fi contactata la adresa de mail mihaelaaa_007@yahoo.com si pe mess. Va multumesc anticipat. Succes tuturor!

andrian - iulie 19, 2010

Mihaela , cred ca ai rezolvat intrebarea cu facultatea la Paris, totusi etapele pentru un cetatean al Rep Moldova sint urmatoarele :

1 Depui ”Demande d’admission Prealable”, il gasesti pe situl http://www.enseignementsup-recherche.gouv.fr/pid20932/demandes-d-admissions.html

2 Constitui dosarul alb, il gasesti
http://www.enseignementsup-recherche.gouv.fr/cid24144/-dossier-blanc-demande-prealable-a-une-inscription-en-premier-cycle.html

Dosarul completat corespunzător trebuie depus pînă la 29 ianuarie, la Serviciul de Cooperare și Acțiune Culturală sau trimis prin scrisoare recomandată.

3 treci un test de l franceza
Probele de evaluare a cunoștințelor de franceză (TCF/DAP) vor avea loc pe 20 februarie 2010 la Alianța franceză din Moldova (o sesiune va fi organizată pe 22 februarie cu condiția ca cea din 20 februarie să fie completă).

4 Astepti raspuns

Toate info bine explicate sint la adresa : http://www.ambafrance.md/spip.php?article1083

Nu poti sa te gresesti. Bonne chance!

11. alex - ianuarie 2, 2009

salut…am nevoie de informatie concreta referitor la aceasta posibilitate.va rog sa ma informati ,daca e posibil…multumesc anticipat…succese

12. David - februarie 27, 2009

Buna ziua la colegii studenti si la viitorii studenti, care doresc sa faca studii in Franta. Ma refer la o intrebare foarte importanta : de ce nu vin compatriotii nostri sa faca studii in zona Normandiei, orasul „Le Havre” spre exemplu. Orasul este cu avantaje (port maritim) si este decorat si inscris la „Unesco” si Universitatea locala poseda o baza de invatamint foarte buna, se afla printre primele locuri din tara. Functioneaza sistema „Erasmus”, poseda facultate de relatii internationale, caminuri si apartamente pentru studenti, sunt foarte multi straini, inclusiv din Romania, fostele Republici (URSS), tarile Baltice.
Veniti si nu ve-ti regreta. Daca aveti intrebari voi raspunde cu placere. Succese la toti si curaj.

ludmila - octombrie 23, 2010

buna David, am si eu o intrebare.. care este de fapt procedura pentru a te inscrie la masterat la o universitate din Franta?
mersi anticipat astept raspuns :)

Silviu - mai 3, 2015

Rog sa ma ajuti, sunt elev in R.M termin Colegiul AgroIndustrial din or.Riscani pe profesia de Merciolog pot sami continui studiile in Franta pa baza acestei institutii si aceste profesii , Te rog sa ma ajuti , multumesc anticipat!! .

Mail: rotarusilviu85@yahoo.com

13. likasper - martie 11, 2009

pu ca este „UMED, FRIG si putin SOARE” :)
anul trecut am facut o calatorie de trei zile in Bretagne. anul acesta daca am timp poate voi face o vizita locului prin care au debarcat salvatorii europei, si apoi voi face mai multa critica :)

daca de continuat de facut publicitate as spune Grenoble este foarte minunat din toate …. Cel mai plat oras din Europa, inconjurat din toate partile de munti ii redau Gren. un farmec de nedescris.

Iarna ski (ceea ce noi in MD nu avem). Primavara, Vara si Toamna munti pu plinbari cu ritm cardiac accelerat. Dupa o zi de randonnee, seara senzatii forte garantate.

Proximitate de litoralul mediteranian, Geneva, Annecy si Lyon (capitale gastronomique française), dar „cine papa bine poarta haine largi”. dupa ce veti minca bine nu uitati un petit verre de Chartreuse Verte ou Jaune, stimulera votre digestion.

daca aveti nevoie de info sup likasper@yahoo.com

.... - august 29, 2011

este grup pe facebook Moldovenii din Grenoble

14. ion - mai 22, 2009

prieteni care pot sa ma ajute cum sa imi fac un asa document ” International Student Identity Card’ pentr u franta ca imi trebuie urgent va rog ajutatima nu stii unde in chisinau as putea sa imi fac
Negru Ion email winedjone22@yahoo.com

Noi - mai 22, 2009

Cauta ISIC Moldova pe google, intereseaza-te daca la tine in univer este reprezentata. Am rugat o persoana din aceasta organizatie sa iti scrie un mail, asa cain curind vei avea info ;) Bafta

15. Mihaela - mai 22, 2009

cum pot sa le demonstrez celor de la ambasada ca am in cont banii pe care ei le cer pentru a ma intretine 9 luni de zile??Cind imi voi deschide viza trebuie sa le arat vre-un document ca am unde ma caza?cum sa-l obtin?

16. dancuta_st26 - mai 27, 2009

Salut la toti. Am asa o intrebare…
Daca am documentele necsare pentru a calatori in Franta, ce acte trebuie sa prezint pentru a ma admite la o universitate. Care e procedura? Multumesc anticipat!

17. Inna - iulie 12, 2009

Buna ziua!
Dupa cum am inteles, incepind cu anul acesta, ambasada nu mai are nevoie de Contrat d’hebergement ?

18. elena - iulie 20, 2009

salut la tot…sunteti intradevar foarte bravi baeti si fete !!!!eu sunt Elena(dubla cetatenie italo-rusa) si fiul meu care este in a 7-a liceala francofona in Hincesti (MD) pe viitor vrea sa faca studiile in NICE -medicina.Baeti am nevoie de ajutorul vostru din timp: unde trebue sa ma adresezi pentru info???este cineva din voi la aceasta fac???orice sfat,info,notitie i-mi va fi de folos…Va multumesc anticipat la toti si cum se zice in italia:”In bocca alllupo!!!” indirizzo e-mail :elena.florea@alice.it

19. svetlana - martie 29, 2010

salut… ma numesc Svetlana!
Termin facultatea de drept si as vrea sa fac masteru in Franta
Ma poate auta cineva cu informatie referitor la unde trebuie sa apelez, de ce acte am nevoie…? adresa glossasv@mail.ru
Multumesc mult!!!!

20. Suwaaak - mai 14, 2010

Salut la toata lumea.
Tocmai am fost acceptat la universitatea din Grenoble pentru anul de studii ’10-’11 si m-ar interesa daca voi avea multe avantaje dupa inscriere la facultate ca cetatean roman sau ca cetatean moldovean? Din cite am auzit eu, studentilor romani li se ramburseaza pentru cazare o mai mare parte din suma decit studentilor cetateni a unui stat din afara UE cum este RM.

Noi - mai 14, 2010

Nush exact detalii, ai ceva mai mult ca roman, dar o sa vezi pe loc!
Bursa in valoare de ~450€ o sa ai incepind cu anul 3(tot ca roman)

bafta si curaj

21. Irina - iunie 8, 2010

Buna seara!
Ma numesc Irina.
Studenta la IPB Lyon.
Am o urgenta. Care sant consecintele unui sejur iregular in Franta. Trei luni au expirat pe 11 aprilie si eu n-am reusit sa ma ocup de acte, intrucat peirdusem formularul OFII. Acum l-am gasit si vreau sa-l trimit la Directia Teritoriala OFII.
S-a confruntat cineva cu o astfel de situatie?

Multumesc anticipat.

Noi - iunie 9, 2010

Daca am inteles corect ai pasaport Roman, in asa caz nici nu trebuie sa faci titre de sejour. Trebuie numai sa faci dosarul OFII si vizita medicala, nu cred ca sa fie tare grav daca ai intirziat

22. galina - iunie 17, 2010

bua ziua! spuneti-mi, va rog, care e modalitatea depunerii unui dosar pt master, ce contine acesta si in ce perioada poate fi trimis la unicersitati… sau poate stie cineva un link ceva legat de masterul in franta… merci

23. Ailinka - iunie 24, 2010

buna, eu as fi vrut sa stiu dosarul OFII se da de la ambasada sau cum ?……..ca cei de la ambasada sunt asa de amabili ca nu mi-au spus nimic despre documentele astea….deacuma imi pare rau ca am intrat acolo la universitate..multumesc anticipat daca cineva imi poate raspunde la intrebare

Noi - iunie 24, 2010

Nope, dosarul asta o sa il primesti cind vii la universitate si o sal dai la prefectura.

24. Ailinka - iunie 25, 2010

ok, mulltumesc mult

25. qawsed - iulie 8, 2010

Salut!! Eu am trecut examenul TCF din februarie, si imi pregatesc acum documentele pt Viza, sint primita in anul 1 la universitate!
Am o intrebare la voi..spuneti-mi va rog, stie cineva, cind treci la Ambasada sa dai documentele,sau cind iti deschid deacum viza, iti dau ceva intrebari sau nu??
Va rog raspunde-ti. Multumesc anticipat!!!

Noi - iulie 9, 2010

Evident ca iti pun, de ce mergi in franta, pe cit timp, de ce? de ce? de ce?. Cind iai pasaportul nimeni nimic nu te intreaba doar iti inmineaza pasaportul cu sau fara viza. bafta!

26. qawsed - iulie 9, 2010

Merci mult!!eu pur si simplu de scris, sau de citit in franceza inteleg cu mult mai mult decit sa vorbesc si mi-e frica sa nu inteleg ceva incorect( Poate oare fi asta cauza refuzului in viza?

27. qawsed - iulie 10, 2010

Mi-i frica nu cumva sa-mi refuze in viza…si ce sa fac eu un an, ca va fi tirziu sa intri la universitate( si ma gindesc in orice caz poate sa dau la Romania documentele, sa nu ramin fara nimic….

Noi - iulie 10, 2010

Daca nimeni din rude nu au avut antecedente penale/probleme peste hotare si alte chestii de asa gen. Si daca ai respectat toate regulile nu au de ce sa nu iti ofere viza! Intereseazate la Alianta, dar nu cred ca au fost multe refuzuri pentru viza de studii.

28. qawsed - iulie 10, 2010

va multumesc mult!! anume asta ma interesa.
Succese voua!!!!

29. Ailinka - iulie 11, 2010

Hei in privinta dosarului OFII -de anul trecut la ambasada totusi se cere acesta …

30. suwaaak - iulie 12, 2010

Ma uit in informatia pe care o prezentati voi aici despre toate cele necesare ca sa ti se deschida viza si ma uit direct pe pagina ambasadei franceze si nu pot sa-mi dau seama daca e nevoie de „justificatif d’hébergement” sau nu. Aici scrie ca nu e nevoie, pe saitul ambasadei – ca e nevoie…

31. ludmila - octombrie 5, 2010

salutare la toata lumea!! am terminat facultatea de economie la USM in 2008 e posibil sa fac master in franta?? daca , da i.mi dati si mie va rog ceva informatie …
merci anticipat!!

32. MIHAELA - octombrie 22, 2010

multumesc enorm de mult pentru initiativa voastra.sunteti bravo ca va ganditi la noi,cei care vrenm sa va urmam exemplul.sa stiti ca mi-ati fost de ajutor.merci mult pentru informatii.
BAFTA!

33. valentina - noiembrie 25, 2010

Va rog mult,informati-ma , daca este posibil de facut echivalarea diplomei de medic dentist in Franta,am terminat Universitatea de medicina din Chisinau, ( in Romania este deja echivalata), pentru a functiona ca medic dentist in Franta. Multumesc.

34. olea, 3 decembrie 2010 - decembrie 3, 2010

Salut!
am si eu o intrebare, va rog sa ma ajutati,sunt cetatean MDA, deci sunt in Franta si am viza de lung sejur pentru student si deja am si chestia aia de la OFII, sunt a 4 luna aici si acuma in vacanta de iarna as dori sa plec in Romania pe 10 zile, va rog sa ma ajutati cine stie, e posibil si am voie sa stau cu asa tip de viza 10 zile pe teritoriul Romaniei??? sau am voie doar sa o tranzitez in kaz kind plec la MD??? mersi anticipat!

Noi - decembrie 4, 2010

Imi pare rau sa iti aduc vesti proaste, dar nu ai voie decat sa tranzitezi romania in timp de 72 de ore (adica 3 zile). Chiar si cu titre de sejour e asa.

olea - decembrie 4, 2010

Mersi mult mult!!! pacat :(

35. Silvia - ianuarie 5, 2011

Salut, la toata lumea.
Am nevoie de ajutor… Eu finisez anul acesta facultatea finante la ASEM si as dori sa fac masterul in Franta in economie. De asemenea am si pasaport roman. Unde sa ma adresez? De ce documente am nevoie? Ce universitati sunt in acest domeniu?… Orice informatie la acest capitol imi va fi de folos.
Ms anticipat!!!
c.silvika@gmail.com, skype:silvika_s, facebook: Silvia Ceban

36. patricia - mai 15, 2011

salut!stie cineva:persoanele cu cetatsenie romana au nevoie de visa de long sejur?si inka ceva:pentru cererea de logement si bursa mi se cere RIB a mon nom,trebuie sa imi deskid un cont bancar kiar daca la moment nu sunt in Franta?multumesc anticipat!

37. silvia - iunie 16, 2011

salutare la toata lumea,ma numesc Silvia,as dori sa urmez studiile de masterat in Franta si vreau sa intreb cine imi poate spune ce trebuie si unde trebuie sa ma adresez sa fac pas cu pas,vreau sa adaug ca am cetaatenie romina.va multumesc anticipat.

38. ps silvia - iunie 23, 2011

Salut, am o intrebare, daca imi prelungesc acum pasaportul pentru ca expira in 2012, si o sa fie gata peste o luna, nu o sa fie tirziu daca ma adresez la ambasada pentru viza aprox. pe la inceputul lui august (31.07 , 01.08) ?????????????

39. Anghel olga - iulie 29, 2011

salutare:Spuneti-mi va rog:daka candidez ca bursiera este nevoie sa am bani in cont?s trebuie neaparat pe card?stiu k pentru non-bursier trebuie sa ai 5000 euro
mersi.

cricri - iulie 30, 2011

Salut!
daca ai bursa sub 430 euro, da va trebui un justificativ suplimentar pentru diferenta. Uite aici la ambasada in RO, probabil cerintele sunt aceleasi si pentru cetateni MD…
http://www.ambafrance-ro.org/uploads/ETUDIANT%20BOURSIER.doc
Si din cite stiu eu si cum era acum 5 ani, nu e pe card. Trebuie atestare de la banca in MD sau unde ai tu contul care da suma echivalenta in euro.

cricri - iulie 30, 2011

si chiar e scris mai sus pe aceasta pagina…

40. Anghel Olga - iulie 29, 2011

spuneti-mi va rog in cit timp pot obtine viza?eu am programare pe 9 august si plec cam pe 26-27 august?ma tem sa nu fie gata.

cricri - iulie 30, 2011

in mod normal dureaza sub 7 zile lucratoare. uite aici
http://www.ambafrance-md.org/spip.php?article318
Nu stiu daca anul asta sunt mai multi doritori de a pleca in Franta sau nu, pentru mine a fost in 5 zile.
Bafta!

41. Anghel Olga - iulie 31, 2011

ms mult!si eu trebuie sa ma duc la banca sa-i rog sa-mi deie un cec cu banii pe care ii am in cont?eu am contractul si in el e scris dar nu stiu daca il accepta la ambasada…

42. ciocolata - octombrie 3, 2011

Salutare la toata lumea.Am si eu o marreee rugaminte .Am obtinut Bac-ul in rep Moldova si diploma de contabilitate la ASEM (nelicentiata),as vrea sa stiu care este procedura in Franta.Trebuie echivalate ori ba ?Va rog mult mult sa ma ajute careva . Nu stiu nici in ce parte sa o iau si de la ce sa incep ,am si carte de sejour pe 10 ani cu drept de munca (daca e necesar )

43. Ina - mai 15, 2012

Salut! Imi poate spune cineva ce e Le formulaire OFII? si in cit timp se elibereaza viza de studii ? merci anticipat

44. Mirela Ludmila S. - iunie 17, 2012

Ludmila-iunie 17,2012
Buna!Sunt in ultimul an de liceu.Va rog sa-mi spuneti daca ma casatoresc cu un cetatean roman,dupa cat timp pot sa obtin cetatenia romana?Va multumesc anticipat.

45. Dina ax. - iunie 28, 2012

Am si eu o intrebare…sunt din republica Moldova,bursier al Guvernului Francez pentru a. 2012-2013…
Daca am pasaport roman, mai e necesar sa deschid viza pentru Franta?
logic nu ar trebui, dar avand in vedere ca eu am primit bursa ca cetatean al Rep Moldova, ar trebui oare totusi sa deschid viza?
Va rog care poate a fost in acceasi situatie, sa ma lumineze…MERCI ANTICIPAT

Vica - iulie 13, 2012

Salut Ludmila,eu sint casatorita cu un cetatean roman de 2 ani …referitor la cetatenie ..nu o vei obtine foarte repede,dupa 5 ani de casatorie cu el obtii cetatenie si in toti acesti ani trebuie sa locuiesti in Ro.dar in schimb poti obtine carte de rezidenta romaneasca si cu ea poti calatori in toate Europa dar insotita de sot…cam asta e…;)

Mirela Ludmila S. - iulie 18, 2012

Multumesc pentru raspuns,draga Vica.

46. Iuri - iulie 20, 2012

salut la toata lumea, am si eu o intrebare referitoare la viza de studii. Am fost admis la master in franta dar nu am obtinut nici o bursa. Stie cineva care est suma pe care trebuie sa o am in cont pentru a obtine viza, in cazul in care nu sunt bursier?

47. Caldare Radu - iulie 26, 2012

raspundetii va rog Inei. mai 15, 2012

48. Ina - iulie 26, 2012

Iuri, trebuie sa ai extras cont bancar sau copie de card de credit cu suma de 6150 euro.
Caldare Radu, merci de grija dar deja am obtinut viza ;)

Iuri - iulie 26, 2012

merci pt raspuns. In cit timp ti-au dat viza?

Caldare Radu - iulie 27, 2012

Ina salut, ajuta-ma te rog cu visa…de exemplul cit timp se face , cum sa ma programez, daca va fi mai ushor skypul meu este ‘frekeri’,eu voi expune mai detaliat toate problemele..si intreberele melea )))

49. Olgutza P. - iulie 27, 2012

Salut.Imi doresc foarte mult sa-mi urmez studiile in Franta, dar stiu foarte putine detalii.As avea niste intrebari daca poate cineva sa ma ajute:
1.E nevoie de o suma in cont pentru a merge la studii in Franta,chiar daca am cetatenie romana??
2.imi doresc sa urmez o facultate de drept, invat la Alianta Franceza din Moldova, e nevoie de nivelul B2 sau e deajuns B1?
3.universitatile din franta sunt ca cele din MD,adica intri ori la contract sau buget…ori pur si simplu nu primesti bursa ??
4.In cazul in care nu primesc o bursa in primul an, am sansa s-o primesc in urmatorii ani?…sau daca nu, care e suma normala pentru a supravietui acolo ca student timp de o luna?:d)))
5.Sunt sanse sa fiu admisa la Drept in cazul in care dau Bac-ul la un obiect real, sau e obligatoriu sa fie uman,cum ar fi istoria? Va rog sa ma ajute cineva pentru ca mai am un an si mi-e frica ca o sa scap detalii importante….Multumesc anticipat.

Justice - februarie 12, 2013

salut Olga…vreau si eu deja anul asta sa ma inscriu la o universitate din Frantza la facultatea de drept, ai putea sa-mi spui si mie daca ti-a reushi anul trecut sa te inscrii la facultate, de care nivel a fost necesar sa-l ai??? email>olesita_custan@mail.ru
Multumesc Mult succese!

50. Caldare Radu - iulie 27, 2012

olguta…..daca esti cetatean roman nai nevoie de bani in banca….e nevoie de b2…dar te vor primi si cu b1..daca te mai plingi pe loc )))asa face un prieten de0al meu ))studiile sunt gratis dupa cum am inteles eu…..ai sansa sa primesti bursa…te descurci pe loc…….eu am dat bac-ul la fizica )) si am fost admis la drept in Aix-en-provence(Marseille) + daca dai in marseille )) te ajut eu la anul acolo ))

Justice - februarie 12, 2013

Buna Radu!Vazindu-‘i mesajul, profit de ocazie si vreau s ate intreb care nivel este necesar sa il posed ca sa fiu admis[ la master drept in Marseille te rog mult! email meu> olesita_custan@mail.ru

51. Caldare Radu - iulie 28, 2012

ma poate ajuta cineva sa completez Demande Pour un visa de long Sejour ? :) pliz

52. Olgutza P. - iulie 28, 2012

Radu , ms mult…pur si simplu nu cred sa reusesc sa trec pin atunci B2,de asta si intreb…inca nu m-am decis cu orasul dar daca ceva ma adresez. )) poti sa ma cauti pe scype: gugulitza94 si sa mai facem schimb de informatii))

53. Caldare Radu - iulie 30, 2012

cer ajutor!!!!!!!! am intrebari despre visa, etc skype – frekeri

Anghel Olga - iulie 31, 2012

salut Radu,daca mai ai nevoie de informatii eu ti-am trimis cerere pe skype

54. Iuri - iulie 31, 2012

Salut, am o intrbare pentru cei care au obtinut viza de studii deja. Printre documentele justificative trebuie sa am : „la pré-inscription ou l’inscription dans un établissement d’enseignement supérieur ou de formation”. Vreau sa stiu cum trebuie sa arate acest document, daca trebuie sa fie un document oficial cu stampile si semnaturi sau pot sa le arat doar documentul pdf (printat) de confirmare de inscriere pe care l-am primit prin email? (care nu are nici stampile nici semnaturi in el si in care scrie ca pentru a finaliza inscrierea definitiva trebuie sa le trimit cecul cu achitarea taxei de scolarizare)
Va rog cei care ati primit viza, voi ce documente ati prezentat?

Anghel Olga - iulie 31, 2012

Salut,la mine nu a fost nevoie sa achit taxa de scolarizare intrucit m-am inscris in moldova la o universitate si le-am dat celor din Franta aceasta atestare…si deci la ambasada am prezentat documentul de admitere pe care mi lau trimis pe e-mail…insa pentru tine nu sunt sigura,posibil sunt alte cerinte la universitatea unde ai fost admis..insa ar trebui sa te interesezi de acest lucru,poate e valabil si pentru tine..In tot cazul scriele celor de la universitatea ta si ei iti vor da informatii

Iuri - august 1, 2012

Multumesc Olga,
documentul pe care ti l-au trimis ei era un docyment oficial – avea vreo stampila sau semnatura, sau pur si simplu era scris ca ai fost admisa si gata?

55. Anghel Olga - august 1, 2012

da era stampila si semnatura paremise

56. Caldare Radu - august 5, 2012

salut )) , cind bag banii in banca , pot sa iau documentul ca-i am .. si sa-i scot dintr-o data ?????

57. Caldare Radu - august 5, 2012

sau astept pina la sfirsitul vizei ?

58. grigore - februarie 26, 2013

Salut, sunt deja in Franta, anul trecut am fost absolvent. Care sunt documentele necesare si tot restul informatiilor, merci anticipat.

59. grigore - februarie 26, 2013

:) documentele necesare si restul informatiilor despre admiterea la universitate

60. irina - mai 16, 2013

Daca studiez la o Universitate din Romania, trebuie s amerg la Ambasada de la Bucuresti pt viza? Imi puteti da detalii despre dosarul pt viza va rog? Daca am bursa de 600euro (<615euro) trebuie sa am o anumita suma intr-un cont?
Va multumesc!

61. Alesea - mai 20, 2013

Va salut pe toti, spuneti-mi va rog daca pot sa conduc masina in Franta cu permisul eliberat in R.Moldova? merci anticipat

vasile - august 2, 2014

Cit timp esti studenta da. .. eu conduc de 4 ani aici

62. Irina - decembrie 10, 2013

Salut! Sunt eleva in clasa a 12-a si vreau sa imi continui studiile in Franta (facultatea de drept). Am citeva neclaritati ce tin de testul TCF.
Daca depun dosarul independent prin procedura APB pe site-ul admission-postbac.fr cand trebuie prezentat TCF-ul ?
Examenul TCF DAP va avea loc pe 25 ianuarie, dar pe 14 martie va mai fi o sesiune de TCF. In caz ca nu reusesc sa il dau pe punctajul necesar in ianuarie, pot sa il mai dau o data in martie ?
Si daca il sustin pe 14 martie reusesc sa depun dosarul ? Merci anticipat !

63. Dina - decembrie 25, 2013

Salut,sunt absolventa din R.Moldova,detin si cetatenie romana,doresc sa-mi fa cstudiile in Paris,cind sa incep procedura? vara cind imi voi stii rezultatele la Bac ori se poate din timp? si care acte sunt necesare pentru universitatea aleasa?

64. Aaron - ianuarie 18, 2014

Procedura nu „se poate de inceput din timp ” ea trebuie inceputa din timp.Incepi in Ianuarie, si raspunsul il primeshti in mai-iunie.Bacul oricum il dai in MD.

Florentin Giugiunea - februarie 16, 2014

0040728081718, suna daca esti din Bucuresti si vrei sa studiezi in Franta finantat de statul francez

65. irina - iulie 20, 2014

salut! sper ca imi va rs cineva,in articol scrie ”Le dossier de demande de visa de long séjour pour études doit être présenté en double exemplaire”…asta inseamna ca acele 3 formulare,pasaport,buletinetc. trebuiesc prezentate in copii duble sau cum?

vasile - august 2, 2014

Daca spune double exemplaire trebuie sa faci doua dossare identice. Unul va merge la un birou altul la altul

66. Silviu - mai 3, 2015

Rog sa ma ajutati sunt elev in R.M termin Colegiul AgroIndustrial din or.Riscani pe profesia de Merciolog pot sami continui studiile in Franta pa baza acestei institutii si aceste profesii , Va rog ajutatima multumesc anticipat.

67. Silviu - mai 3, 2015

Scrietim va rog raspunsul pe mail dat : rotarusilviu85@yahoo.com va multumesc!

68. Adela maria - mai 7, 2018

Bună am o rugăminte va rog să mă ajutați. Sotul meu lucrează în franța.si are nevoie de certificatul de rezidență fiscală cu veniturile pe 2017.cum poate intra in posesia certificatului ?Va multumesc.

Caldare - iulie 3, 2018

Là trésor public daca a declarat veniturile


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: