jump to navigation

Logement

E foarte greu sa raspunzi la aceasta intrebare pentru intreaga Franta

Noroc de acei ce au reusit sa intre la una din “Grandes Ecoles” si nu au probleme de acest gen, dar ce fac ceilalti?

Macar ceva indicii, inca nu e tirziu sa constituiti un dosar la Crous, nu neglijati situl acestora, ca pentru unii ei pot deveni mama si tata in Fr. Dar din primul an e cam probleamatic, inca nu stiti daca veti fi acceptat la universitate, caci dosarul trebuie constituit pina pe 30 aprilie, deci pastrati contactul pentru viitor. Dar sa stiti ca la Crous se poate de obtinut camera, si dupa anul nou chiar daca nu exista un dosar sau ceva de genul, tre’ sa va adresati la eii, caci cei din anul 5 pleaca la stagiu sau chiar termina la jumatate de an, deci liber puteti beneficia de o camera. Fiti mai indrazneti, adresativa la eii si cine stie …

Dupa ce sunteti acceptati la universitate, incercati sa discutati aceasta intrebare cu responsabilul de relatii internationale, nu ezitati sa ii trimiteti chiar si citeva mailuri pe zi. Ei pot foarte bine sa va cazeze intr-un camin.

In ideal cam asa arata lucrurile, dar pina la urma majoritatea ajung in luna iulie, neavind inca un contract (bail), si sunt presati de timp cu visa, totusi daca ar fi sa facem o statistica cum si-au gasit studentii actuali cazare, cred ca mult peste 50% au facut-o prin cunoscuti. Puteti conta si pe noi, vom inceraca sa gasim ceva contacte, nu aveti de cit sa ne contactati.

Un mic sfat, practic toate agentiile au site internet, sunt multe situri cu anunturi, deci utilizati cit mai activ google, si sunati cit mai mult, nu va fie frica sau rusine, sunati peste tot. Este destul sa scrii “logement”+”Orasul in cauza” pe google (sau mai adaugati cuvinte cheie corespunzatoare), si veti gasi foarte multe anunturi, undeva se ascunde anuntul care va fi al vostru :).

Din pacate agentiile iau bani pentru servicii, deci incercati sa gasiti de la inceput contactele persoanei fizice, ca sa nu aveti un surplus de 200-400 euro. Adica preferati situri cu anunturi personale.

Nu uitati ca suntem bucurosi sa va ajutam, sunt destui moldoveni prin majoritatea oraselor in Franta, e mult mai ushor asa! Chiar daca postul nu aduce multa informatie practica, din cauza complexitatii problemii, fiecare caz poate fi mult mai detailat pentru un orash aparte

Mult SUCCES!

Comentarii»

1. Adrian - februarie 22, 2008

Nu ar fi rau, ca fiecare sa povesteasca cum si-a gasit o „casutza”, sunt sigur ca toti au o mica istorioara la aceasta tema! Hai spuneti la toata lumea cit de interesant a fost :)

2. Victor - februarie 23, 2008

Mult din ce se face in ziua de astazi se face cu ajutorul prietenilor…
Asa a fost si in cazul meu: cind nici nu mai speram sa pot gasi un loc de trai am avut norocul ca un bun prieten din Franta sa semneze un “bail de location” p/u mine ;)… asa ca la rindul meu as ajuta si eu cu placere stiind ca am posibilitatea sa o fac.

3. Adrenalin - februarie 27, 2008

In cazul meu, prietenul mi-a fost internetul ;o)

4. Valeria - martie 4, 2008

salut la toti. Pe mine ma ajutat o persoana care deja avea o vechime de 3 ani in Franta. cu toate ca aveam de la Crous un document care imi permitea sa stau in camin, cu conditia ca sunt locuri, si cred ca as fi gasit camere libere, insa daca sincer conditiile din camin lasa de dorit. Caminele din Moldova cred ca sunt intr-o stare mai buna ca cel de aici (eu vorbesc de caminele din Marseille, caci am fost la Lyon si acolo erau intro stare mai buna).
Locuinta am gasito prin intermediul CROUS-ului, insa la particulari.
http://logement.etudiant.crous-aix-marseille.fr/inf/etudiant/
pe acest site de inregistrezi, insa trebuie sa fii student.
si intradevar sistema cu logement + orasul in care plecati da rezultate bune pe goole. insa majoritatea rezultatelor sunt de la agentii, si acolo daca nu ai garant nici nu se gindesc sa iti faca rezervare sau sati dea camera. si plus la asta agentiile iau un onorariu de 4 – 5% din pretul anual al chiriei. asa ca de ex. daca inkiriati un apartament cu 400 € pe luna, atunci undeva 500 – 600 € ii cadonezi agentiei.
http://www.adele.fr cred ca e posibil de gasit toate resedintele de studenti.
mai este si http://www.vivastreet.fr/ aici sunt anunturi de la particulari.
va doresc mult succes.

5. Basile - mai 2, 2008

Salut la toti! Cea mai buna metoda este prin intermediul relatiilor si cunostintelor. Succese si curaj.

6. Mara - iunie 27, 2008

Buna, nu prea am inteles aluzia la studentii care au integrat una din „Grandes Ecoles”. Ce stiti despre problemele lor?

7. Adrian - iunie 29, 2008

Pay nu ca ar avea probleme, din contra la capitolul Logement, sunt cazati in resedinte universitare (deobicei), asta era ideea !

8. roma - iunie 30, 2008

buna
este cineva care pleaca pentru 2008-09 in Nice?

9. stela - iulie 19, 2008

salut!!
eu as vrea sa stiu daca este careva din Lille pe aici?sa ma ajute si pe mine cu info desprecazare,oras,conditii,bla bla bla.
multsumesc

PS:nu are careva vreo camera libera pentru un suflet de student incepator?

10. Adrian - iulie 19, 2008

Stela – am o cunoscuta la Lille, o contactezi, si ii dau coordonatele tale. Si poate te ajuta ea.

11. nastalia - iulie 19, 2008

poate cineva sa ma ajute, daca e posibil sa-mi povestiti cum decurge conversatia la ambasada, care sint intrebarile ce le acaorda s.a.m.d.
multumesc

12. stela - iulie 20, 2008

adrian- miar fi de folos informatia ta.eu stiu pe cineva care invata akolo dar akum persoana data e ocupata si nu poate sa ma ajute.
multsumesc

13. Sasha - iulie 21, 2008

Salut! Este cineva care pleaca in Amiens? Poate cunoashtetsi pe cineva care ar putea sa ma ajute cu un loc de trai p/u inceput…
Multsumesc…

Nadia - iulie 19, 2010

Salut Sasha, inca mai esti in Amiens?

14. Doina - iulie 21, 2008

salut la toti!

este cineva pe aici care pleaca in LYON pentru anul de studii 2008-2009? caut colocatar, daca este cineva,dati de stire.mersi

15. Marie - august 1, 2008

salutare la toti…eu caut pe cineva care pleaca in annecy-le-vieux….sau daca cineva are cunostinte sa ma ajute sa gasesc gazda acolo…merci anticipat (griscenco_maria@yahoo.com)

16. Rodica - august 3, 2008

Salut la toti…
eu am acceasi rugaminte..daca merge cineva sau are cunostinte care ar putea sa ma ajute cu logement la Strasbourg…mersi

17. nelu - august 16, 2008

cu cazarea e clar …dar cum se sta cu mincarea..preturile,variatia de mincare etc..?

18. Inna - septembrie 23, 2008

Salut! Eu plec la Nice in octombrie, mai bine zis Sophia Antipolis. Mai e cineva cu aceiashi destinatsie? Inca caut cazare…

elena - iulie 20, 2009

Inna salut, sunt Elena…pot sa am adresa ta:e-mail???multumesc

caraganevlauraxc - iulie 13, 2016

Buna, eu tot trebuie sa plec anul acesta la Nice la Sophia Antipolis, am niste intrebari, poti te rog sa ma ajuti

19. agny - ianuarie 21, 2009

salut,
Este cineva ratacit din Moldova prin Nancy?

Elvira - iunie 30, 2009

Salut Agny,
Posibil ca pana la urma voi pleca si eu la Nancy.
Cum as putea sa te contactez?

Olya - iunie 25, 2012

Voi fi eu peste o luna! :))
caut locuinta in Nancy pentru anul 2012-2013

Iuri - iulie 31, 2012

Si eu voi fi din septembrie in Nancy, si sunt in cautare…:)

20. Mihaela - mai 22, 2009

am nevoie de o camera sau o gazda pentru 2 persoane in NICE,va rog mult daca puteti sa ne ajutati.Am fost acceptate,eu si colega mea,la universitatea din Nice Sophia Antipolis.Acum ne-am blocat caci nu stim ce sa facem in legatura cu locuinta.Va rugam foarte mult sa ne ajutati.Poate este cineva din Nice ce-si face studiile acolo?
Multumesc anticipat!!!

21. Elvira - iunie 18, 2009

Salut,
Este cineva care pleaca in Montbeliard?

22. Alexandra - iulie 2, 2009

Salut,
Eu plec la Paris in septembrie 2009 pentru un semestru, pina la sfirsitul lui ianuarie2010. Daca cineva are rude, prieteni sau cunoscuti care m-ar putea ajuta cu cazarea, v-as fi enorm de recunoscatoare! E chiar o problema sa semnezi un contract cu o agentie sau cu un privat fara garanti, etc…
Va multumesc anticipat!
Alexandra

23. Inna - iulie 12, 2009

Salut, pleaca cineva la Rennes?

24. Elena - iulie 13, 2009

Salut!
Este cineva care pleaca in Nancy?
Caut locuinta…

Olya - iunie 25, 2012

Elena,as fi recunoscatoare daca mi-ai scrie niste informatii utile despre cazare si locuinte in NANCY!!am fost acceptata anul acesta..Multumesc mult
holya93@mail.ru

25. agny - august 13, 2009

Salut Elvira,
daca mai esti prin Nancy imi scrii pe mail agny2000@gmail.com

26. Alexandr - august 20, 2009

Salut la toti!!!
Eu in spetembrie plec in Paris sami fac studiile la universitate…
Problema majora este cazarea… Daq ma poate cineva ajuta cu ceva sau sfatui!!! Poate vreo oferta de COLLOCATION …. astept orice info iata mail-ul meu sys.team.ss@gmail.com

27. sergiu - septembrie 2, 2009

apropo de garantie pentru logement,ca vad ca multi se confrunta cu chestia asta,majoritatea bancilor pot sa-ti fie garant,desigur daca ai cont la ei,societe generale si La Poste 100% pot fi garanti de alte banci nu prea stiu,dar cred ca e aceasi chestie,intrebati_va consilierul

28. svet - ianuarie 22, 2010

Buna tuturor, din experienta proprie stiu ca inchirierea unui loc de trai in Paris este un lucru f dificil. Eu plec la sfarsitul lunii ianuarie in Moldova pe 6 luni de zile si dau apartamentul meu in sous-location unei persoane de incredere, la acelasi pret care inchiriez eu. As vrea sa ajut pe cineva din conationalii nostri, daca va intereseaza scrieti-mi pe cernavca@hotmail.com pentru detalii.

29. viktor - aprilie 11, 2010

cineva e din strasbourg???
cum e cu logement acolo?care spretzurile medii???
mc anticipat :)

30. Suwaaak - mai 14, 2010

Salutare. Este cineva in Grenoble? Chiar as avea nevoie de ajutor in legatura cu cazarea pentru urmatorul an de studii…
E-mail : suwaaak@yahoo.com

31. oxana - mai 28, 2010

Salutare tuturor! Daca stiti pe cineva din Moldoveni la Caen as aprecia mult unele sfaturi! Scrietimi la nicolenco.oxana@gmail.com

32. re: viktor - mai 29, 2010

viktor, contacteaza-ma la aspect_mail@yahoo.com daca cauti de trai pe anul viitor de invatamant, este o oferta foarte buna, am trait aici 3ani si sunt f multumit

33. Ana - iunie 23, 2010

cineva din Bordeaux, caut o locuinta acolo incepind cu septembrie 2010, va rog mult sa ma ajutati ganna_md@yahoo.com ,
Va multumesc anticipat

34. Catalina - iunie 23, 2010

Salut! Plec in septembrie in Paris… Imi puteti da ceva sfaturi referitor la studiouri, apartamente, etc! Sau dak stiti pe cineva care a terminat de curand Asachi si e in Paris…!
Multumesc mult!

35. Olga - iulie 7, 2010

Salut,
Este cineva care studiaza la Nantes sau daca cunoaste pe cineva care se afla acolo?

Merci anticipat.

36. elvira - iulie 7, 2010

Salut! Prin septembrie voi face un voyage si prin Toulouse si mi-ar placea sa intalnesc pe cineva din Moldova :) Adresa la care puteti sa-mi scrieti : elvira.untila@gmail.com

Astept cu nerabdare ;)

37. Olga - iulie 7, 2010

Cine stie in cit timp se realizeaza viza pentru studii ?
Va rog mult sa-mi raspundeti daca stie cineva.
Ms mult.
PS: Adresa mea de mail e xxx.olya@yahoo.com

Noi - iulie 7, 2010

O sa ai viza cu o sapt inainte de plecare. Vizele se fac cam toate odata, asa ca cei care fac dosarul mai devreme poate dura si 6 sapt, cei care mai tirziu poate dura doar 2.

38. viktor - iulie 13, 2010

Surori shi fratz moldoveni :)
mai ales cei din STRASBOURG
am nevoie de ajutoru vostru
cine shtie vrin lok liber la gazda?
sau cine shtie vrio gazda libera
sau macar cum se face pocedura de inkiriere a apartamentului

ms anticipat

felictari celor acceptatzi :)

sergiu - august 14, 2010

pot sa te ajut scrie mi la
infocom2020@gmail.com

39. Nadia - iulie 19, 2010

Salut la toti,
sunt in Franta de un an dar in Septembrie ma transfer cu studiile in Amiens, daca este cineva din Moldoveni acolo sa ma ajute cu un sfat in privinta traiului i-as fi foarte recunoscatoare,
Merci anticipat, ma puteti contacta pe mail ‘nadica_via84@yahoo.com’

40. Dumitru - august 9, 2010

Salut tuturor,
eu am fost acceptat in Reims, este cineva care mai merge acolo, sau deja este instalat in oras??? v-as fi foarte recunoscator daca m-ati ajuta cu un sfat in privinta traiului.
Va multumesc anticipat.
Ma puteti contacta pe email-ul „minciuc@gmail.com”

41. sergiu - august 14, 2010

salut, pot sa va ofer informatii cu privire la locuinta sau chiar sa va ajut sa va gasiti una
valabil p/u tot teritoriul franta
infocom2020@gmail.com

42. aliona - august 16, 2010

Salut!
Am primit scrisoare de la CROUS, ca am indeplinit pt logement.
Cine stie ce trebuie mai departe de facut cu ea?
E scris multa informatii dar explicatii nu-s.
Va rog cineva sa ma ajute
Email: uteq_91@mail.ru
Multumim!!!

cristinutza - august 31, 2010

in mod normal trebuie sa confirmi rezervarea camerei de camin pe internet. daca nu ma insel… poate altii au info mai completa :)

43. Esenia - august 18, 2010

Salutare, eu am fost acceptata la universitatea din Montpellier si nu-mi pot gasi nicidecum locuinta. Poate cineva sa-mi ofere ajutor?

cristinutza - august 31, 2010

ai incercat adele.fr poate au resedinte universitare acolo? poate fi foarte bine pentru un start.
si apoi daca ai bani multi :) lol, pai poti incerca cu agence immobiliere. unele au tarife speciale studenti, daca semnezi contractul pina la 31 august, din pacate…

Tatiana - martie 19, 2011

Salut,ai gasit totusi locuinta si ai plecat la Montpellier? am si eu nevoie de acelasi ajutor :)

Shvikea - martie 21, 2011

salut,
felcitari ;)
eu nus din montpelier
dar shtiu o fata acolo care so instalat,
mariana burca in facebook, ea poate are vriun sfat pentru tine ;)

44. Cristina - august 22, 2010

Cineva cunoaste pe cineva in Toulouse?
merci d’avance

cristinutza - august 31, 2010

eu am o colega de studii ce a plecat la toulouse, se saturase de orasul actual…
pot sa intreb daca ai nevoie de ajutor.

45. DoDo - septembrie 4, 2010

Ma poate ajuta cineva sami gasesc un logement in Lyon? Am fost acceptat la Lyon2.
Ms

46. Andrei B. - decembrie 22, 2010

Eu sunt din toulouse, cu parere de rau doar acum am vazut blogul. Daca este cineva in TOulouse ink, dati de stire, scrieti aici un mesaj, ca eu m-am abonat la newsletter, si poate cumva comunicam si ne vedem.

andrei - iunie 22, 2015

buna andrei ma numesc si eu andrei nu stiu daca mai iesti in toulouse dar am hotarit sati scriu am fost acceptat anul acesta si am nevoie de loc de trai daca ma poti ajuta iti multumesc anticipat scrie la lumilol@yahoo.com

47. Tatiana - decembrie 25, 2010

De citeva luni caut programe de burse pentru absolventii facultatilor de drept, am obosit tot scriind diferite combinatii de cuvinte pe google,din pacate nu am cunostinte care sa ma ajute dar imi doresc enorm sa plec la studii in Franta. Poate cineva sa ma ajute, vre-un site daca e posibil,multumes anticipat.

Andrei B. - decembrie 31, 2010

1 varianta: Cauti burse Erasmus, daca nu ai pe altcineva sa te finanteze (nush in drept daca sunt, dar zic si eu)
2 varianta: Alegi o universitate, nu din capitala , da ceva mai simpla, si scrii direct la responsabil. Poti sa intrebi ce fel de burse ofera universitatea, daca le ofera.
3 varianta: Intri pe situl ambasadei frantei la chisinau, si te uiti burse ale guvernului francez, este asa ceva acolo dupa cite tin minte.

Tatiana - ianuarie 5, 2011

Multumesc mult varianta cu alianta franceza o aplic acum,dar sunt putine sanse deoarece ei propun doar pentru anul 2 de masterat, iar eu vreu pentru primul, in ce priveste celelalte doua variante voi incerca, si totusi rog foarte mult pe cei care cunosc o varianta concreta sa posteze comment, mult.

48. Elvira - februarie 21, 2011

Buna,
Caut logement la Strasbourg. Ar putea cineva sa ma ajute?
Va multumesc

viktor - februarie 21, 2011

salut,
de logement poti sa te interesezi pe situ
leboncoin.fr
aici e mare alegerea.
succes ;)

Elvira - martie 7, 2011

Multumesc ;)

cricri - februarie 24, 2011

Pentru ce perioada? anul scolar viitor?
da, leboncoin sunt anunturi fiabile. desigur si arnaque mai este, deci fiti atenti!
daca te intereseaza residences universitaires sunt pe linga alea de la CROUS, MGEL e bine, sau LAMY.
eu sunt la Strasbourg pentru studii. daca ai nevoie de detalii, revina pe site scrie mail.

Elvira - martie 7, 2011

Pentru vara (e pt perioada de stagiu). As putea avea adresa ta de mail? Merci

49. Bunescu Liliana - martie 14, 2011

Am nevoie de cazare in Rennes pe perioada unui stagiu de cercetare de trei luni 23 mai – 23 august 2011. Daca stiti pe cineva care de inchiriat o camera pe perioada verii in Rennes va rog scrieti-mi la adresa liliana_sibiu@yahoo.com

Merci.

50. Lucia - martie 26, 2011

Salutare!!!! am obtinut o bursa si as vrea sa ma ajute cineva cu cazarea in Lyon daca e posibil!!! Multumesc anticipat!!!

Sergiu - mai 8, 2011

contacteaza ma la sdvcomm@gmail.com

51. Sergiu - mai 8, 2011

buna ziua, daca aveti nevoie de informatii legata de Franta sau cum mai bine de trecut perioada de instalare in aceasta tara, puteti sa ma contactati la email sdvcomm@gmail.com, Sergiu

52. Diana Revenco - iunie 12, 2011

Salut!
Sunt studenta si plec in septembrie in Paris pe 9 luni sa fac practica la o companie. As fi vrut sa aflu daca cuiva ii trebuie un colocatar (de dorit in arrondissement-ul 17) sau ma poate sfatui in privinta traiului in Paris. Eu nu am garant, iar pe colocation.fr nu prea gasesc nimic.
Va multumesc anticipat! :)

53. Ianis - iunie 21, 2011

Salut! Este cineva care pleaca inMarseille? Poate cunoashtetsi pe cineva care ar putea sa ma ajute cu un loc de trai p/u inceput…
Multsumesc…

silvia - iunie 23, 2011

Salut, am fost admisa la uni. Paul Cézanne si asa si nu am inteles – ea se afla in Aix-en-Provence sau Marseille. ca initial cind am depus dosarul am depus in Aix-Marseille science-po. Tu unde ai fost admis????????? oricum o sa fim aproape :)

ps silvia - iunie 23, 2011

Salut, am scris anterior un comentariu aici insa vad ca nui.Eu am fost admisa la univ. paul cezanne, care asa si nu am inteles e in marseille sau aix-en-provence. in fine eu sa fiu la toamna , totusi cred ca o sa fim aproape, daca ai ceva email,skype, poate ne vom mai ajuta unul pe altul ;)))

ps silvia - iunie 23, 2011

apropo tu unde anume ai nimerit, la ce univ., facultate???

Ianis - iunie 24, 2011

Sunt la paul cezanne))) cauta-ma in facebook shi odnoklassniki, Ianis Alcaz shi vb )

54. Edgar - iulie 19, 2011

se elibereaza pe 15 august chirie in Bordeaux camera cu 250 euro pe luna, imi scrieti la nicovedgar@hotmail.com

55. Edgar - iulie 20, 2011

ma scuzati, scrieti va rog la nicovedgar@yahoo.com

56. Michelle - august 4, 2011

Salut!Este cineva care pleaca in Reims?caut cazare!!!! ma poate ajuta cineva?

cricri - august 18, 2011

Salut!
Ai incercat si forumul de pe acest site?
http://www.jeunesmoldaves.com/p/forum.html
Poate este lume care s-a manifestat deja…
Succese

57. .... - august 30, 2011

Logement Etudiants France

58. Mihai - septembrie 13, 2011

Ofer cazare in bordeaux in camin timp de un an. Eu nu am nevoie de el si il dau in chirie la pretul real de doar 150 euro. cine doreste ma poate contacta pe:
mihai_chimistul@yahoo.com

59. andreeaSS - septembrie 29, 2011

Salut,Tatiana!Azi te-am adaugat in lista de facebook,ne vedem acolo!!

60. Natalia - ianuarie 19, 2012

Caut cazare in Lyon, incepand cu 1 martie 2012, as dori un studio. Va rog sa ma ajutati.Merci

61. Irina - februarie 29, 2012

buna,
sunt romanca si locuiesc in Franta de 7 ani in Evreux (100 km de Paris si 70 km de Rouen). Daca cautati cazare ieftina in aceste orase si sunteti dispusi sa faceti naveta in tren sau autobuz (50 minute distanta de Paris si 45 min distanta de Rouen in masina), contactati-ma. Anunt destinat fetelor.
contactati-ma pe adresa mail: nirinuta@yahoo.com

62. Diana - mai 23, 2012

salut,caut cazare in paris ,incepand cu cu 1 iulie pana pe 30 septembrie .Ma poate ajuta cineva?

63. Ana-Maria - mai 23, 2012

Salut! Am și eu nevoie de ajutorul vostru.
De curînd am aflat că am fost acceptată la Strasbourg. Aveți cunoscuți care deja locuiesc sau doresc să meargă la studii în acest oraș ? Vreau să iau cu cineva un apartament în chirie, nu prea am încredere în saiturile astea, aș dori totuși cu o moldoveancă/moldova să iau în chirie.
Dacă aveți cunoștințe vă rog să anunțați:
e-mail:anamaria.cananau@yahoo.fr
facebook:Ana-Maria Cănănău

Vă mulțumesc anticipat :)

victor - iunie 3, 2012

salut,
Incearca sa intrebi pe groupul din fb: jeunes moldaves Strasbourg. Acolo poti gasi persoane care cauta colocation ;)

64. Liviu - iunie 22, 2012

Salut.. am nevoie de un loc de trai in Nice…iulie si august 2012..e cineva care poate propune ceva? ms mult!

65. dana - iunie 23, 2012

salut..am fost acceptata in reims si kaut un lok de trai .. sau colocation ku o moldoveanca..scrieti-mi pe ciobanu.daniela93@yahoo.com

66. Olya - iunie 25, 2012

Salut,sunt Olga!deasemenea am fost acceptata in Franta,Nancy.Caut un loc de trai sau o conlocuitoare.Ma puteti contacta pe adresa Holya93@mail.ru

67. mihaela - iunie 26, 2012

salut,am fost acceptata in Toulon,am nevoie de un loc de trai.multumesc anticipat.

Alesea - martie 10, 2013

Salut Mihaela, abia acum am descoperit saitul acesta, si eu sunt in Toulon, daca pot sa-ti fiu de folos nu ezita sa-mi scrii pe email: lesea8891@yahoo.com

68. Tatiana Burusciuc - iunie 26, 2012

este cineva in Lille?

69. irina - iunie 27, 2012

cine este in nice? sunt predispusa sa acord o camera /?

Diana - iunie 6, 2014

Eu la anul merg sa studiez in Nice,mai etse valabila propunerea ta?

alex - noiembrie 5, 2017

da…

70. Dina ax. - iunie 28, 2012

am nevoie de un studio sau o camera in nantes pentru 15 septembrie 2012-15 septembrie 2013

Dina ax. - iunie 28, 2012

sunt dispusa sa platesc chirie lunar maxim 300-320 euro pentru studio nantes

71. Dina ax. - iunie 28, 2012

Daca cineva are informatii, va rog sa mi scrie pe dina_axenti@yahoo.com
merci anticipat….

72. Dina - iulie 9, 2012

Salut:) am fost acceptata la universitatea Montpellier 1. Sfaturile in privinta logement-ului ar fi mai mult ca binevenite. Va multumesc anticipat!

73. Mihaela - iulie 10, 2012

Salut,
am si eu o intrebare,anul acesta am fost accepata la master la universitatea Franche Comte din Besancon,insa nu mi-au dat camin..Va rog frumos ash vrea sa ma ajutati cu nishte informatii in legatuta cu locuinta din aceasta regiune ,daca cineva isi face acolo studiile.Merci anticipat!
email:mishu_2289@yahoo.fr

alex - noiembrie 5, 2017

da…mai sunteti la Besancon?

74. ircick - iulie 10, 2012

salut, caut urgent propuneri de colocation in Toulouse, merci.
irina.cotovici@gmail.com

75. Olesea - iulie 16, 2012

Buna!Am nevoie de chirie in Marseille, cineva ma poate ajuta????E urgent!

Evelin - august 14, 2012

Buna! Si eu caut de asemenea cazare in Marseille pe durata anului universitar. Daca ai reusit sa gasesti ceva, ai putea sa’mi dai si mie cateva sfaturi? Apropo la ce universitate mergi?

olesea - septembrie 13, 2012

Tu ce facultate vrei s afaci?

76. andra - iulie 26, 2012

buna seara!
Am fost si eu admisa la o universitate din Rennes si caut cazare undeva prin centru, mai aproape de universitate. Am incercat prin cunostiinte dar e greu cu cazarea. Ma poate ajuta cineva?

77. cristina - august 9, 2012

Buna ziua,

Suntem doua studente din Romania si cautam cazare in Valence, Grenoble.
Am primit o bursa Erasmus la IUT de Valence pentru primul semestru 2012/2013.
Suntem dispuse sa platim max. 200 E/pers.
Poate sa ne indrume cineva?

Cu multumiri,
Cristina

78. nina - august 14, 2012

salut ,am fost admisa la universitatea Saint-Quentin-en-Yvelines din Versailles este cineva care ma poate ajua sa-mi caut cazare.

Va multumesc

79. Andrei - august 29, 2012

Buna ziua. Acceptat in M1, caut cazare in Grenoble. Multumesc anticipat pentru orice informatie utila. horovic@yahoo.fr sau 0630735516.

80. Corina si Ghena - septembrie 5, 2012

salutare la toti!!!:)
suntem in cautarea unei gazde in Lyon incepind cu luna octombrie 2012:), suntem un cuplu din R Modova, responsabili si foarte seriosi; am fi foarte recunoscatori daca cineva ne poate ajuta cu niste sfaturi sau in cel mai perfect caz cu niste propuneri pentru „longement”. Nu suntem studenti, urmeaza sa lucram acolo.

va multumim anticipat!

zimbe_eu1988@yahoo.com

81. Cristina - septembrie 8, 2012

salut,sunt din R.Moldova si caut un loc de trai sau o conlocuitoare in Nancy..am fost acceptata la Campus Lettes et Sciences Humaines – 3,place Godefroy de Bouillon…trebuie urgent sa-mi gasesc un loc de trai,ma poate cineva ajuta.poate niste sfaturi ? mai jos este adresa mea email,va rog sa ma contactati ,multumesc
Cristichka@yahoo.com

Iura - septembrie 12, 2012

Salut cristina, scrie-mi la adresa iura_cretu@yahoo.com si vorbim.

82. Alina - noiembrie 12, 2012

Salut! Caut o locuinta de urgenta la Paris! Imi fac studiile la Sorbona, poate cunoasteti pe cineva.
Multumesc anticipat!

83. Catalin - decembrie 2, 2012

Salut. Ma numesc Catalin si am nevoie de ajutorul vostru. Sunt elev in clasa a 12 si degraba am examenul TCF… Am nevoie de citeva sfaturi in privinta universitatilor de medicina(ceea ce tine de logement, costul vietii pe luna, etc) . Skype: misterrck Email: ml9018109@gmail.com multumesc anticipat

84. anka iancu - decembrie 9, 2012

salut,suntem un cuplu de tineri stabiliti in nantes,locuim intr-un apartament cu 2 camere si putem oferi pt inchiriere o camera pentru o persoana, pt plus de informatii scrieti la ank.iancu@yahoo.com

85. Aniela - decembrie 29, 2012

Salut,
Suntem doua fete care vom studia in semestrul doi la Paris, Sorbona, insa pana acuma nu ne-am gasit cazare. Daca ne poate ajuta careva, ma rog contactati-ma la adresa aniela.t292@yahoo.com
Multumesc anticipat!

86. Ciprian - martie 6, 2013

Am sa plec curand in montpellier,poate cineva sa ma ajute cu o imformatie,mai exact am nevoie urgent de o camera tel +40762100073 sau +33663884167 multumesc

87. Ciprian - martie 6, 2013

cipri32@facebook.com sunt ciprian,ptr moment va trebui sa locuiesc in montpellier,daca cineva imi poate oferi o camera ptr inchiriat sau orice imformatie in vederea obtinerii unei locuinte in montpellier,rog lasati mi msj pe facebook.multumesc

88. Daniela Dana - mai 12, 2013

Salut la toti!

Saptamina trecuta am primit si eu scrisoare ca am intrat la Lille1 ,iar grijile: „intru,nu intru” s-au transformat in :”gasesc o camera sau nu o gasesc???” Rog frumos pe studentii moldoveni din Lille:”Ajutati-ma sa gasesc o camera. Daca aveti una libera sau nu sunteti imotriva sa primiti un colocatar(promit ca sunt cuminte) ,dati-mi un e-mail pe dana.mihaila94@gmail.com. Va voi fi foarte recunoscatoare.”
De asemenea,cei ce se confrunta cu aceeasi dilema,nu ezitati s-a ma contactati;sunt convinsa ca impreuna ne va fi mai usor sa gasim un logement (vorbesc aici si de aspectul financiar:unde-s doi puterea creste!)

89. ana - mai 16, 2013

salut, poate cineva sa dea in chirie o camera in paris pentru iunie- septembrie? sau daca cineva are nevoie de colocatari scrieti-mi va rog ana_artene[at]yahoo.com

90. Nicoleta - iunie 2, 2013

salut.. poate cineva sa-mi ofere detalii cum pot gasi o camera in resedinta universitara in Nice, pt mine si prietena mea..pentru anul urmator de studii..merci

91. Andrei - iunie 5, 2013

Salutare ! poate cineva sa-mi raspunda la urmatoarea intrebare : E mai bine sa incheriezi T1 pentru 2 persoane la pretul de 210 euro sau T1 pentru 2 persoane la pretul 260 euro dar cu servicii incluse (electricitate , apa si incalzire ) ? merci anticipat

92. Nicoleta - iunie 8, 2013

Salut. Este cineva prin Nancy??

Vasile - iulie 1, 2014

Salut Nicoleta; eu termin anul viitor EI in METZ la 45 min de NANCY.

scrie-mi pe adresa de mail daca mai esti in zona!! de asemenea daca mai sunt concetateni de-ai nostri nu ezitati !!!!

ciornav@gmail.com

93. catalin - iunie 24, 2013

Salut. am intrat la Universitatea Joseph Fourier din Grenoble si as vrea sa aflu cum pot sa fac rost de camin (in campus de dorit) . ms

catalin - iunie 24, 2013

scrieti pe ml9018109@gmail.com. ms anticipat

94. Ionela - iunie 28, 2013

Buna…..este cineva in Toulouse care ma poate ajuta sa-mi gasesc o locuinta?daca da,scrieti-mi va rog; tatarciuc94@mail.ru Va multumesc!!!

andrei - septembrie 7, 2015

Buna Ionela in situatia care ai fost tu 2 ani in urma sunt eu acum Daca ai posibilitate ajuta-ma sa imi gasesc de trai in toulouse,MA NUMESC andrei am fost acceptat la toulouse 1 acum in 2015. iti multumesc anticipat

95. Liana - iunie 29, 2013

Buna, caut chirie in Rouen din septembrie. am fost acceptata acolo la univ. de medicina. astept un mail daca ma puteti ajuta, multumesc mult coman.liana@yahoo.com

96. doina - iunie 30, 2013

Buna,am fost acceptata la univ.de medicina din lyon si caut cv chirie din septembrie.care ma poate ajuta contactati-ma va rog : doina14c@yahoo.fr

97. Dumitru - iulie 15, 2013

Buna, am fost acceptat in grenoble si caut o camera mica sau o conlocuire. e-mail :dymytry999@mail.ru

98. Elena - iulie 19, 2013

Poate sineva sa ma ajute cu scridoare de garantie pentru cazare la Nice? Sunt de-acord si cu ceva plata,doar ca nu cu miile cum o cer hotelurile pentru bronare – paskalka@mail.ru

99. Luminiţa - august 7, 2013

Buna, am fost acceptata la Lyon 3, si caut gazda, posibil colocation. Cine ma poate ajuta, sau doreste o colaborare ma poate contacta pe rluminitza@yahoo.com

100. Radontzo - august 26, 2013

Salut, sunt student in Marseille, la facultatea de drept, sunt singur ( e trist singur ) , va pot ajuta cu cazare, mincare, universitatea, Caf, :D ei bine , pentru un zimbet, si citeva complimente, va arat eu ce si cum :D in fine ma contactati pe emailul frekeri@rambler.ru

101. Radontzo - august 26, 2013

Fac si eu un Sindicat, de mafioti din Marseille :D

102. Elena - august 27, 2013

Mai bine l-ai face la Nice!!!

103. cusnirecaterina - mai 16, 2014

Buna,am fost acceptata in Paris10 (Nanterre) si caut din timp,studio pentru 2 persoane,daca stiti ceva anuntati-ma va rog. Ma contactati pe cusnir-ecaterina@mail.ru

104. Gavrilov - mai 24, 2014

Salut, am fost acceptat la Lyon 3. Poate cineva sa ma ajute in privinta unui logement!!! Mersi anticipat !!!!

105. Ana-Maria - mai 26, 2014

Buna.Am fost acceptata in Lyon 2.Mai merge cineva acolo anul dat?

106. Olga - iunie 15, 2014

Salut tuturor! Caut colocation la Paris, orice propunere este binevenita. Multumesc! ( ps: olgutzac@yahoo.com )

Marcori - ianuarie 19, 2015

Buna ziua !Spune-mi te rog mai esti in cautèrea gazdzdei ?

107. Eugeniu - iunie 26, 2014

Salut .caut o camera in Marseille.cine ma poate ajuta.scrieti sau contactatima .mersi.0689842569

108. Ed - iulie 8, 2014

Salutari!!! Este cineva la Perpingnan? Caut o camera (colocation, T1,T2,T3) La un pret cit mai redus. Din 1 septembrie.

109. jana - iulie 17, 2014

Salut, suntem un cuplu tinar fara copii, cunoaste cineva vre-un studiou ce sa da in chirie? (zona 1 2 3 4) (0751391866), Anuntati-ma va rog daca cunoaste-ti ceva. MERCI

110. Mariuta - iulie 30, 2014

Un cuplu cauta o camera in chirie ,pentru Montpellier , ne poate ajuta cineva?
Tel:068447986
E-mail : pirau.maria@hotmail.com
Multumesc anticipat !

111. Ludmila - decembrie 4, 2014

Salut.
Vreau si eu sa-mi continui studiile in Paris,la o universitate(facultatea jurnalism,muzica,psihologie…)Dar nu cunosc care este procedura.poate cineva sa ma informeze?
Merci!!!
ludmila.gatman@mail.ru

112. Victor Jeunes Moldaves Strasbourg - decembrie 9, 2014

Buna ziua, pentru a va usura cautarile, incercati sa puneti intrebarile dumneavoastra direct in groupurile din facebook: Jeunes Moldaves en France.

113. Marcori - ianuarie 19, 2015

Propunere gazda pentru o fata in Paris .Tel:0633866368

114. Nikoleta - februarie 22, 2015

Salutare tuturor! Stiu ca se abordeaza alta tema aici dar poate gaseste cineva un minutel sa-mi rs si mie ! Anul acesta sunt absolventa si imi este destul de greu sa ma decid ce voi urma mai departe, dar mai concret „unde”. Fata de alti studenti care se confrunta cu greutati de tipul gazdei etc, in cazul meu este un plus ca parintii sunt in Franta.. Majoritatea imi spun ca daca erau in locul meu nici nu se mai gindeau si fugeau din Md., ca studiile europene sunt o oportunitate mare.. Eu la fel constientizez asta dar sunt putin speriata de ideea aceasta,, nu cunosc l. Franceza, doar engleza.. Nu sunt chiar atit de curajoasa si mie frica ca nu voi face fata… Daca nu va este greu spuneti cite ceva din experienta proprie daca ati trecut prin asta.. Caci nu cunosc pe cineva personal care miar putea da sfaturi in aceasta situatie..

vasile - martie 1, 2015

Eu nu am făcut la școală sau liceu limba franceza ci doar am urmat niște cursuri la alianță un an înainte de a pleca. De la început fost mai greu dar dacă depui efort depășești obstacolul limbii relativ ușor.
Desigur depinde și de domeniu… Dacă vrei sa faci universitate în comunicare și publicitate o sa fie mai greu.
Sper ca team ajutat…. Dacă mai întrebări am făcut o pagina pe Facebook: Moldoveni în Franța. Acolo putem vorbi mai pe îndelete pe chat

Nikoleta - aprilie 16, 2015

mersi mult, mai discutam :) blogul e super si de mare ajutor!

115. Marina - mai 27, 2015

Propun gazga in Paris pentru o fata.Numarul de tel :0633866368

116. Dan - iunie 15, 2015

CAut logement la Grenoble. Ma poate ajuta cineva?

117. andrei - iunie 22, 2015

buna ma numesc Andrei ,am fost acceptat la Toulouse, acum vreau sa obtin un loc in camin sau sa inchiriez o gazda ,rog cine ma poate ajuta sa-mi scrie multumesc anticipat

118. Dan - iulie 13, 2015

Salut. Este coneva care invata sau pleacala studii la Grenoble? CAut cazare, mersi de orice info.

119. Marina - iulie 20, 2015

Propune gazda petru ô fata in Paris 75018 pe lunà august .Tel: 0633866368

120. Sophie Phi - iulie 29, 2015

Buna ziua! Ar putea cineva sa ma ajute cu lodgement in Strasbourg va rog? Multumesc anticipat!

121. Elena - august 1, 2015

Trebuie sa inchiriez ceva la Nice,cine ma poate ajuta?Poate colocatar sau daca mai merge cineva incolo formam o companie si inchiriem impreuna scrieti-mi la – paskalka@mal.ru

122. Victoria Buga - mai 8, 2016

Buna ziua! Sint in cautare pentru un loc de trai in Nantes, perioada iulie-august 2016. Daca ma puteti ajuta in acest sens, scrieti-mi va rog la adresa viktoriabuga@yahoo.com. Va multumesc!

123. Patricia - august 12, 2016

Salut , sunt studenta si sunt in cautare de colocatar (a) in Toulouse , ma ajuta cineva? Merci .

124. elena - septembrie 8, 2016

Buna ziua caut o camera in Bordeaux

125. Cv - iulie 5, 2018

Pentru cei ce cauta locuinta ieftina sau gratuita : http://untoit2generations.fr

Cv - iulie 7, 2018

Doar in Metz sau Nancy


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: