jump to navigation

Archive.org martie 21, 2009

Posted by Noi in Uncategorized.
trackback

archive_logoPastrarea si transmiterea informatiei au fost intotdeauna printre prioritatile Umanitatii. Cartea a fost si ramiine un remediu primordial, dar astazi este important sa incepem sa conservam informatie video si audio. Placi de Vinil -> VHS -> CD -> DVD -> BlueRay sunt niste utiluri foarte fragile, dar daca sunt bine ingrijite isi fac bine misiunea. Totusi vreau sa va propun ceva mai sigur, Archive.org au inceput cu arhivarea tuturor paginilor internet, datorita lor acuma putem vedea orice pagina care a existat si poate nu mai exista, sau cum sau schimbat in timp. O adevarata Arhiva, nu prea mult timp in urma au inceput sa permita arhivarea fisierelor Video si Audio (Un articol pe Wikipedia va poate satisface toata curioziatatea despre istoricul acestei organizatii).

Si pentru Video si Audio, sunt disponibile in Streaming online, ce poate fi mai bine? Ati incarcat si oriunde puteti accesa muzica preferata, clipuri, video de familie, etc. etc. Vreti sa spuneti ca exista deja Youtube sau alte servicii de acest gen ? Deacord dar aici merge vorba de o arhiva adevarata si daca pe youtube nu puteti incarca un video mai lung de 10 min, pe archive este doar o limita de 500 mb pentru un fisier (1h30~2h de video in calitate decenta). In plus mai putine probleme de genul „Drept de autor”, dat fiind faptul ca inca nu este atit de popular, si in general scopul lor e altul.

Cum sa incarcati e destul de bine explicat la ei pe site totusi daca aveti intrebari, va vom ajuta cu placere.

De ex. am hotarit sa incarcam ceva muzica moldoveneasca destul de veche, care nu e atit de simplu de gasit pe internet. Linkuri mai jos

Lista va creste cu siguranta, Folositi Search de pe Archive cuvint cheie (Moldova)

Si daca incarcati ceva care considerati ca mai sunt si altii care cauta si ar fi interesati, nu ezitati sa faceti Share in comentarii :)

Si ca sa fie mai poetici astia de la Archive.org, au hotarit sa faca imagini pe servere care sunt plasate in biblioteca de la Alexandria :D deci cred ca daca incarcati ceva aici e pe mult timp. Astfel veti putea savura oricind oriunde, cele mai bune momente, sau cele mai dragi piese muzicale!

Comentarii»

1. Chisinau.ch « Studenţii Moldoveni în Franţa - martie 21, 2009

[…] Daca aveti nevoie de ceva pe archive.org si nu prea va iese sa Uploadati atunci nu aveti de cit sa lasati un comentariu (cu link) si in cel mult 24h, veti putea profita de Albume sau altele pe Archive[…]


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: