jump to navigation

Bancile

care merita banii nostri :)

euro.jpg

 

 

 

    Un aspect destul de important al vietii cotidiene, sunt bine inteles banii, iar banii sunt la banca. Cum sa alegi banca potrivita, caci sunt multe, din pacate nici una din ele nu dau bani :( doar ca unele iau mai putini decit altele :). Deci, cele mai mari banci franceze, si ofertele lor sunt :

  • societeg.jpg – e cea mai mare, chiar in Europa daca nu gresesc, dar cea mai mare nu intotdeauna este si cea mai buna. Pachetul destinat studentilor : Pack Jeunes – Carte Bleue Visa, Chequier, aveti sai zicem un Credit gratuit de pina la 430 € pentru 5 zile, sau 230 € pentru 10 zile … 75 € pentru 30 de zile – toate astea la un pret de baza 4,30 /luna. De regula la deschiderea contului va varsa 40-80 de euro, in dependenta perioada a anului (schimba permanent ofertele) deci se primeste ca va deservesc cam 1 an gratuit. Ce e bine la ei, au un program de fidelitate si acorda niste puncte pentru tranzactii, de bun venit, la zi de nastere, la sarbatori etc., care pot fi schimbate in cadouri, e placut sa primesti cadouri :).
  • bnp.jpg – cind SG, a avut problemele celea mari (au pierdut 5 mlrd euro :) ), se auzea ca BNP vor sa ii cumpere ? cine stie, dupa mine sunt birfe. Dar nu despre asta e vorba. Pachetul care ne intereseaza : Esprit Libre Initiative – Carte Belue Visa, 2 Chequiere pe an, 2 viramente pe an, Credit gratuit 800 € pentru 15 zile, Asigurare – pretul de baza 3,10 /luna. Oferta pentru studenti 1-3 ani gratuit, depinde de universitatea dstra. Daca sunteti la Mutuelle étudiante secteur (SMEBA, SMERRA etc.), va dau 40 de euro in baza unui parteneriat.
  • logolcl.jpg – another one, o banca mai putin populara, dar cu propuneri destul de intresante pentru studenti, pachetul : Formule Zen Etudiant – Carte Visa Cléo, Credit gratuit 400 € (perioada nedefinita – concretizati la agentii) – pret de baza 1,50 €/luna. Oferta 1 an gratuit. O mica diferenta, Cardul nu este un „Visa Carte Bleu”, ca la SG si BNP s.a. , ci este „Visa Cléo”, aparent nu se vad diferente, permite achiti pe net (va propune e-Carte Bleu gratuit, detalii si ghid de utilizare aici (e mai complicat ca deobicei) ), statut international, deci nu cred ca e o mare problema. O neclaritate, din cite vedeti (pe link-ul de mai sus) in componentele pachetului nu este chequier-ul, deci este posibil ca aceasta optiune sa mai adauge ceva centi pe luna. Daca este parteneriat intre Universitatea dstra, la pachet se mai adauga Alerte SMS, si drept de minus pina la 700 €.

Concretizari :

– Asigurare bancara inseamna – asigurarea cardului si chequierului, si chiar a mobilului, actelor, daca au fost pierdute impreuna. (si chiar daca nu impreuna :) ). Daca nu este inclusa in pachetul de baza, poate fi ca optiune.

– Cind semnati contractul faceti atentie, si cind luati cardul – fiti atenti sa fie un card Visa Classic sau derivata a acestia, daca ati observat in pachetele predefinite, aveti alegeri intre diferite carduri, sunt unele care sunt Nationale, acestea nu permit achitari pe net, si nu functioneaza in strainatate. Cardurile recomandate mai sus, sunt acele bune. Daca pina la urma vati ales cu un card rau, deobicei il puteti schimba (gratuit), dar acest lucru implica probleme in plus, asa ca un pic de atentie :).

    Astea au fost cele mai mari si mai populare, mai sunt si altele dar care sigur nu prezinta oferte mai bune ca cele de sus, doar daca este vreun parteneriat intre Universitatea dstra si banca, astea sunt deja cazuri particulare. Nu uitati inca un factor important cind va alegeti banca, nu e rau daca Agentia este aproape de casa! Si nu va grabiti sa mergeti deodata la banca cum ati ajuns in Franta, va spun verificati bine toate legaturile Universitatii, sau Asociatiilor din cadrul universitatii. Bancile fac programe aparte in cadrul acestor parteneriate, si foarte avantajoase uneori (va pot acorda servicii gratuit pe intreaga perioada a studiilor sau va mai dau niste euro de bun venit sau niste cadouri, s.a.). Trebuie sa vedeti…

De obicei cind va adresati la secretarele de la Relatii Internationale de la Universitate, va ajuta si va dau sfaturile corespunzatoare, ma rog depinde de persoana, dar in general o fac.

Chiar daca aveti deja cont, si ati aflat ca ati putea beneficia de ceva in cadrul unui parteneriat, NEAPARAT mergeti la banca si comunicatile, ca personalul de acolo nu da din buzunar, si daca totul e corect, cu placere va dau banii :).

“Banii nu aduc invatatura, dar invatatura aduce banii. ” – Oricum sunt doar un instrument.

Comentarii»

1. Valy - martie 4, 2008

bun articol, si pare credibil. insa sa va povestesc ce se petrece in realitate. eu mi-am deschis cont la SocieteGenerale, am fost recomandata de o persoana. si in mod normal banca trebuia sa-i dea un cadou celui care ma recomandat, insa daca nu gresesc cum nu ati vazut voi cadoul asa si acea persoana nu l-a mai vazut. da asta sunt floricele pe linga restul.
VA da un sfat fratesc, cititi foarte atent ce foi semnati, caci ei te invirtesc cum le place.
si faza cu totul e gratuit sa nu credeti.
mai ales cind consilierul va spune, iata avem asa servicii si pentru dvs este gratuit, povesti cu zmei.
sa va povestesc povestea mea.
cum miam facut contractul de logement, m-am dus sa imi fac cont in banca, insa oricum am mai citit studiat despre banci si kiar mi se parea Societeul ideal, mai ales ca MobiasBanca din Moldova acum apartine anume lui societegenerale.
si respectiv ei mi-au propus sa-mi asigur locuinta (asta trebuie sa fie obligatoriu), si sa uitat pe colo pe dincolo si imi spune, felicitari, fiindca dvs aveti sub 25 ani, asigurarea este gratis pt dvs. la acel moment credeam ca gratis inseamna gratis, insa cred ca pt ei gratis inseamna ca nu iti ia nici un ban pentru ca semnezi documentele. caci peste kiteva saptamini am primit acasa scrisoare in care era indicat ce sume de bani imi vor scoate din cont trimestrial.
si pe linga aceasta, din greseal, fiindca nu am vazut, am mai semnat doua foi, cu asigurare juridica, de 50 € si asigurare in caz de accident 130€. si plus asigurarea pt locuinta 125€, cred k puteti sa calculati rapid ce suma miau scos ei din cont.
cei drept acum recent miau dat 80 € pentru tineret ceva.
si acei 40 -80€ pe care tii dau la deschiderea contului asa si nu i-am mai vazut.
asa ca, fiti foarte atenti.
ca aici mai tare va amagesc ca in Moldova, fiti siguri de asta.

2. Valy - martie 4, 2008

apropo…
am uitat sa scriu…
pentru studenti cred ca cel mai recomandabil este banca LCL.
kiti cunoscuti studenti am sunt la aceasta banca, si nu sa plins inca nici unul, asa cum eu m-am plins pe societegenerale :)

3. Adrian - martie 4, 2008

de Curind am aflat ca in Franta, bancile lucreaza sau cu MasterCard(Credit Agricole, s.a.) sau cu Visa(Majoritatea), spre deosebire de cele din Moldova, care propun toate tipurile de card :). Eu personal sunt foarte satisfacut de BNP, nu am avut nici o problema cu ei timp de 6 luni, sper sa contiunue asa :), iata voi vedea ce prezinta SG.

4. George - mai 9, 2008

Si eu si prietena mea suntem la Societe Generale si suntem absolut multumiti de serviciile lor, chiar mai mult, au fost intotdeauna intelegatori la greutatile financiare cu care ne-am lovit de mai multe ori!
Iar asigurarea locuintei la SG ne costa 13 euros pe luna. Dar pentru studenti exista si alte moduri decit prin banca, de asigurare a locuintei, muuuuult mai ieftine.
De LCL prietena mea nici nu mai vrea sa auda, dupa ce abea a scapat de ei si de toate ofertele lor! Avem si prieteni, care au migrat de la LCL la SG, deci totul este relativ si depinde de la caz la caz:)

5. neluG - septembrie 17, 2008

BNP Paribas rules – fara discutsii.

6. Vitalye - octombrie 28, 2008

Am auzit ca SG una dintre cele mai mari banci. Eu innainte am fost la caisse d’epargne si…… miau faut destul merde ca sa imi schimb contul la BNP, 60 euro de bun venit, plus servicii gratuite al dilea an. Asigurare locuintza e la 63 euro, si te ramburseaza 15 euro ca esti -25 ani. Prietena mea a fost SG si sa mutat la BNP cai luau bani pentru nu stiu ce… te amagesc des….
Deja succese la toti si cit mai putine probleme cu banii si cu banca !!!


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: