jump to navigation

Comunicarea Accesibiala la Distanta! Februarie 12, 2008

Posted by Noi in Comunicare.
trackback

Deci este bine inteles ca fara acces la internet in Franta e cam greu de supravetuit (mai ales la inceput, o data ce te deprinzi – oricum gasesti o iesire la internet :) ), deci in acest post faptul dat se subintelege.

– Skype

Cel mai rapid, mai simplu, si mai ieftin mod de comunicare este Skype, avantajul astuia fata de restul programelor de voice chat, este capacitatea de a se adapta la cele mai restrictionate retele, dat fiind faptul ca lucreaza pe porturile 80 si 443, daca aveti net obligatoriu aveti aceste porturi deschise, si in plus ofera o calitate destul de inalta, si are posibilitatea de a crea audio conferinta, asta e aproape tot de ce aveti nevoie.

– MeBeam

Aceasta a fost partea cea mai populara si mai cunoscuta si mai putin interesanta. Acum pentru utilizatorii mai avansati, si pentru cei ce vor intotdeauna mai mult :). Daca doriti o conferinta video, skype nu va ajuta, din fericire exista persoane care sau gindit si la asta. Un grup de oameni buni la suflet au creat MeBeam, este un site unde puteti crea conferinte video, nu mai aveti nevoie nici de skype nici de nimic altceva, intrati pe site creati un chatroom, transmiteti linkul la toti, si sunteti in direct, unicul dezavantaj e ca serviciul lucreaza pe porturi care in retele universitare, si in alte retele securizate sunt blocate :(. Va fi mai tirziu un articol cum sa ocoliti toate restrictiile astea :)

– VoIp

Bine si acum cea mai delicata alternativa, de multe ori nu toti au posibilitatea sa-si cumpere un laptop, in acest caz ar fi bine sa aveti cel putin un numar fix in Franta(in resedintele universitare deobicei cel putin pe culoar, exista), in asa fel oamenii ce au acces la internet, va vor putea contacta gratuit. Si anume, serviciul VoIp e foarte raspindit astazi deci exista o sumedenie de programe, care in esenta sunt aceleasi cu o mica schimbare de design, si cu oferte diferite, practic la toate Franta – fix este ca destintatie gratuita. Un comparator de preturi a serviciului voip la diferiti operatori puteti gasi aici http://www.voipfr.org/comparateur/. Deci e relativ simplu, copiati programul -> creati un nou user -> si telefonati. De obicei exista o mica perioada de test care e complet gratuita, apoi trebuia sa creditati contul cel putin o data in 4 luni, cu cel putin 10 euro (deobicei), si vorbiti cit incape, cum spuneam ofertele sunt variabile, de aceea inainte sa alegti programul vedeti bine conditiile la diversi provideri deoarece de ex. unii propun si SMS gratuit in Franta, si apoi toti au destinatii gratuite diferite, deci nu leneviti si alegeti bine (unul destul de bun este VoipDiscount – cu 0.09 euro/minut Moldova – fix). Sa speram ca in viitorul apropiat vom gasi un operator care va include Moldova in lista destinatiilor gratuite, nu e exclus ca asa ceva exista deja, deci nu ezitati sa cautati, si va vom fi foarte recunoscatori daca ne anuntati si pe noi, respectiv pe multi altii.

Adaugat mai tirziu:

Cea mai noua realizare a noastra :) in domeniul VoIp, am creat conferinta reunind toate posibilitatile de conectare, deci in conferinta erau 2 persoane la calculator, 2 persoane la telefoan fix si o persoana la telefon mobil. Se poate de facut lucruri destul de interesante, si cel mai important placute :).

– Optiunea apeluri ilimitate

O ultima modalitate, dar si cea mai scumpa este telefonia mobila, cu Optiunea numere ilimitate, tot nu e rau de loc :) la Orange de ex. pentru cei ce sunt la forfait, exista Optiunea de 3 numere ilimitate, cu 4 euro/luna.

Cam asa comunicam noi, daca aveti alte posibilitati nu uitati sa partajati informatia si experienta.

Incercati sa pastrati legaturile, caci prietenii adevarati nu chiar asa se fac in Franta, deci pastratii pe cei pe care ii aveti cel putin, iar daca nu e comunicare, nimic nu e …

Anunțuri

Comentarii»

1. Adrenalin - Februarie 12, 2008

Well done, ai sumat binisor totul %)

2. angello - Ianuarie 29, 2009

VoIP e cam pe bani in comunicare PC2PC dar Skype o face foarte bine si gratuit intre computere si poate tine pana la 10 utilizatori PC in conferinta in mod audio si video (viteza mare sa fie la toti utilizatorii) sau in combinatii cu telefon fix si/sau mobil. Personal am incercat pana la 5 cu video si restul cu audio ca incepea sa se vada cam rar. A mers de asemenea onorabil cu 3 video si restul telefonie pana la 10. Deci tine la bataie.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: